لنت ترمز خودرو به دلیل اینکه از قطعات مصرفی خودرو به شمار میرود به مرور زمان مستعمل میشود. با پیشرفت فناوری و تعیین استاندارد های جدید در مبحث ایمنی و یا موضوعات مربوط به زیست محیطی لنت ها تغییرات زیادی را تجربه کرده اند. انواع لنت ترمز در حالت کلی به چند دسته متعدد تقسیم میشوند. این لنت ها از لحاظ فناوری و تکنولوژی ساخت به هم دیگر متفاوت میباشند. علاوه بر این انواع متعدد لنت ترمز در متریال اولیه که برای ساخت لنت ترمز استفاده میشود و همچنین میزان عمر مفید لنت ترمز با هم دیگر تفاوت های دارند. در این مقاله ما در رابطه با (انواع لنت ترمز خودرو و تفاوت آنها با هم) مطالبی را برای شما شرح خواهیم نمود.
انواع لنت ترمز خودرو و تفاوت آنها با هم
-
لنت ترمز های دیسکی
لنت های دیسکی هنگامی ساخته شدند که ساختار چرخ ها تغییر یافت از اینرو دیسک چرخ جایگزین کاسه چرخ شد. لنت های دیسکی به صورت تخت طراحی شده اند که سطح صاف آنها با سطح هموار دیسک ها اصطکاک ایجاد میمناید و در نهایت سبب توقف خودرو میگردد. در این نوع از لنت ترم دو لنت در دو سمت دیسک چرخ جای میگیرند. زمانی که راننده بر روی پدال ترمز نیرو اعمال میکند این نیرو به وسیله روغن ترمز و شلنگ ترمز به کالیپر انتقال داده میشود. سپس با بسته شدن پیستون های کالیپر، لنت ها از دو سمت به طرف دیسک ها حرکت داده میشوند.
-
لنت ترمز دارای آزبست
لنت های ترمز به وسیله مواد گوناگونی ساخته میشوند. لنت های ترمز آزبستی نوع خاصی از لنت ترمز به حساب نمیاند. ولیکن به دلیل اهمیت این ماده آن را به صورت مجزا بیان نمودیم تا شما در انتخاب خود دچار اشتباه نشوید. آزبست از گیرایی بالای برخوردار است ولیکن پس از آزمایش های متعددی که توسط شرکت های زیست محیطی معتبر انجام گرفت به این نتیجه دست یافت اند که که آزبست دارای مواد سرطان زا و سمی میباشد. علاوه بر این ذرات تولید شده در این نوع از لنت ها نانومتری بوده از اینرو غیر قابل مشاهده میباشند. از اینرو در هوا پخش شده و شما با استنشاق هوا آنها را به داخل ریه های خود هدایت میکنید. از اینرو سبب ایجاد مشکلات ریوی و همچنین بر روی سلامتی انسان تأثیرات منفی دارند.
-
لنت ترمز نیمه فلزی
این نوع از لنت ها با نام لنت های نیمه متالیک، نیمه زینتری و یا لنت های کم فلز نیز شناخته میشوند. در لنت های نیمه فلزی علاوه بر مواد اصطکاکی که فرمول مخفی شرکت هاست. مقداری فلز نیز بکار میرود این نوع از لنت ترمز از گیرایی خوبی برخوردار میباشند. ولیکن پس از مدتی استفاده از لنت های فلزی صدای آن را خواهید شنید.
-
لنت های ترمز فلزی
این نوع از لنت ترمز با نام های همچون تمام فلز و زینتری نیز شناخته میشوند. از گیرایی فوق العاده ی برخوردار میباشند. ولیکن به دلیل استفاده از فلز در این نوع از لنت ترمز این احتمال وجود دارد که سرو صدای زیادی به وجود آورند. علاوه بر این در آب و هوای مختلف عملکرد یکسانی ندارند. برای مثال در محیط های مرطوب و یا خیلی خشک کارایی و عملکرد آنها تغییر میابد. ولیکن با این وجود به منظور کاهش ناگهانی و توقف در برخی از مدل های مسابقه ای و یا موتور سیکلت ها از این نوع لنت ها استفاده میشود.
به دلیل فلزی بودن این نوع از لنت ها در صورت گرم شدن عملکرد بالایی دارند. ولیکن اگر گرمای بیش از اندازه شود عملکرد آنها کاهش خواهد یافت. مواد سمی که به علت اصطکاک در هوا پخش میشوند. به همین دلسل استفاده از آنها در کشور های پیشرفته رایج نیست.
-
لنت ترمز ارگانیک
لنت های ارگانیک همانطور که از نام آنها پیدا است دوستدار محیط زیست میباشند. موادی که در این نوع از لنت ها بکار رفته است همگی طبیعی میباشد و برای محیط زیست ضرری ندارند. ولیکن با این وجود استفاده از آنها مورد استقبال قرار نگرفت چرا که از طول عمر کمتری برخوردار میباشند. علاوه بر این در شرایط مختلف آب و هوای عملکرد آنها تغییر میابد. اگر شما در مسیر های شهری بیشتر رانندگی میکنید. این نوع از لنت ترمز برای شما مناسب نخواهد بود چرا که دوام چندانی نخواهند داشت و شما بایستی به سراغ تعویض آن بروید.
-
لنت ترمز سرامیکی
در وارسی انواع لنت ترمز و تفاوت های آن نوبت به لنت های سرامیکی میرسد. لنت ترمزی که نتیجه آخرین تکنولوژی و فناوری دنیا میباشد. مواد تشکیل دهنده لنت های سرامیکی از مواد طبیعی میباشد و عاری از هر گونه مواد سمی میباشد. بر اساس آزمایش های صورت گرفته در مراکز معتبر بین المللی این موضوع اثبات شده است که این نوع از لنت ها در شرایط متفاوت آب و هوای عملکرد یکسانی دارد و شاهد افت کیفیت در این نوع از لنت ها نیستیم. لنت سرامیکی به هر اندازه که گرمتر شوند گیرایی بهتری پیدا میکنند و ایمنی بالای را برای شما به وجود میاورند. از شاخص ترین مزیت های این لنت ترمز میتوان به ترکیب مواد استفاده شده، طول عمر چند برابر به نسبت دیگر مدل های لنت ترمز اشاره نمود.
-
لنت ترمز کفشکی
این مدل از لنت ترمز در سال های گذشته بیشتر مورد استفاده قرار میگرفت . چنانچه که اگر شما به چراخ های عقب پژوه 206 تیپ 2 یا پیکان نگاهی بیندازید. خواهید دید که همچنان نیز از این نوع لنت ترمز برای چرخ عقب استفاده میشود. برای خودرو های نسل قدیم از کاسه چرخ به جای دیسک چرخ استفاده میشود. از اینرو لنت های کفشکی درون کاسه قرار میگرفت. کاسه چرخ به صورت مداوم با چرخ میچرخید. سپس هر زمانی که به توقف نیاز بود لنت کفشکی به آن فشرده میشود. تا به این طریق خودرو متوقف گردد. هنوزم هم در بعضی از خودرو ها در کشورمان از این نوع لنت ها استفاده میشود. از اینرو شما برای خرید آن میتوانید به سایت لنتام مراجعه نمایید.
کلام پایانی درمورد انواع لنت ترمز خودرو و تفاوت آنها با هم
تمام تلاش ما در این مقاله بَر این بود تا شما را با انواع لنت ترمز خودرو و تفاوت آنها با هم آشنا نماییم. تا چنانچه که شما قصد خرید لنت ترمز برای خودرو خود را داشته باشید با آگاهی کامل این کار را انجام دهید.سایت لنتام انواع لنت ترمز های ماشین ها ی خارجی و داخلی را با قیمت مناسب و کیفیت بالا به صورت آنلاین به فروش می رساند.
مقالات مرتبط:
بهترین مارک لنت ترمز
معرفی 10مورد بهترین مارک لنت ترمز برای خودروی شما
چند نکته مهم که باید قبل از خرید لنت ترمز بدانیم