لنت ترمز ایران خودرو
لنت ترمز سایپا
لنت ترمز ایران خودرو
لنت ترمز سایپا
لنت ترمز خودرو به دلیل اینکه از قطعات مصرفی خودرو به شمار میرود به مرور زمان مستعمل میشود. با پیشرفت فناوری و تعیین استاندارد های جدید در مبحث ایمنی و یا موضوعات مربوط به زیست محیطی لنت ها تغییرات زیادی را تجربه کرده اند. انواع لنت ترمز در حالت کلی به چند دسته متعدد تقسیم میشوند. این لنت ها از لحاظ فناوری و تکنولوژی ساخت به هم دیگر متفاوت میباشند. علاوه بر این انواع متعدد لنت ترمز در متریال اولیه که برای ساخت لنت ترمز استفاده میشود و همچنین میزان عمر مفید لنت ترمز با هم دیگر تفاوت های دارند. در این مقاله ما در رابطه با (انواع لنت ترمز خودرو و تفاوت آنها با هم) مطالبی را برای شما شرح خواهیم نمود.
لنت ترمز یکی از اجزای اساسی سیستم ترمز خودرو است که تنوع آن، عملکرد و کارایی ترمز را تحت تأثیر قرار میدهد. انواع مختلف لنت ترمز هرکدام ویژگیها و کاربردهای منحصربهفردی دارند که برای شرایط رانندگی و نیازهای متفاوت طراحی شدهاند.
لنت های دیسکی هنگامی ساخته شدند که ساختار چرخ ها تغییر یافت از اینرو دیسک چرخ جایگزین کاسه چرخ شد. لنت های دیسکی به صورت تخت طراحی شده اند که سطح صاف آنها با سطح هموار دیسک ها اصطکاک ایجاد میمناید و در نهایت سبب توقف خودرو میگردد. در این نوع از لنت ترم دو لنت در دو سمت دیسک چرخ جای میگیرند. زمانی که راننده بر روی پدال ترمز نیرو اعمال میکند این نیرو به وسیله روغن ترمز و شلنگ ترمز به کالیپر انتقال داده میشود. سپس با بسته شدن پیستون های کالیپر، لنت ها از دو سمت به طرف دیسک ها حرکت داده میشوند.لنتهای ترمز دیسکی معمولاً دارای عمر مفید طولانی هستند و نیاز به تعویض کمتر دارند. این امر سبب کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری نیز خواهد شد. از دیگر ویژگیهای این محصولات آن است که لنتهای دیسکی برای خودروهای شهری و ترافیک روزمره، کاملا مناسب هستند و به خوبی در شرایط معمولی عمل میکنند.
به طور کلی باید گفت، لنت ترمز دیسکی با عملکرد بالا، پایداری حرارتی، و عمر مفید طولانی به سیستم ترمز، کمک قابل توجهی میکند.
لنت های ترمز به وسیله مواد گوناگونی ساخته میشوند. لنت های ترمز آزبستی نوع خاصی از لنت ترمز به حساب نمیاند. ولیکن به دلیل اهمیت این ماده آن را به صورت مجزا بیان نمودیم تا شما در انتخاب خود دچار اشتباه نشوید. آزبست از گیرایی بالای برخوردار است ولیکن پس از آزمایش های متعددی که توسط شرکت های زیست محیطی معتبر انجام گرفت به این نتیجه دست یافت اند که که آزبست دارای مواد سرطان زا و سمی میباشد. علاوه بر این ذرات تولید شده در این نوع از لنت ها نانومتری بوده از اینرو غیر قابل مشاهده میباشند. از اینرو در هوا پخش شده و شما با استنشاق هوا آنها را به داخل ریه های خود هدایت میکنید. از اینرو سبب ایجاد مشکلات ریوی و همچنین بر روی سلامتی انسان تأثیرات منفی دارند.
مزایای اصلی لنت ترمز آزبست عبارتند از:
از آنجا که آزبست در دماهای بالا، نرم و انعطافپذیر میشود، لنتهای ترمز آزبستی به خوبی به سطح دیسک یا درام ترمز میچسبند و اصطکاک خوبی ایجاد میکنند. همچنین این لنتها در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم هستند.
اما مهمترین معایب لنت ترمز آزبست عبارتند از:
به طور کلی، لنت ترمز آزبست بیشتر در وسایل نقلیه سنگین، هواپیماها و ماشینآلات صنعتی که دمای بسیار زیادی تولید میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد.
لنت ترمز نیمه فلزی یکی از انواع لنت ترمز در خودروهاست که در دهههای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این نوع لنت از ترکیب فلزات و مواد غیرفلزی ساخته میشود و مزیت اصلی آن نسبت به لنت کاملا فلزی، مقاومت بهتر در برابر حرارت و فرسایش است.
این نوع از لنت ها با نام لنت های نیمه متالیک، نیمه زینتری و یا لنت های کم فلز نیز شناخته میشوند. در لنت های نیمه فلزی علاوه بر مواد اصطکاکی که فرمول مخفی شرکت هاست. مقداری فلز نیز بکار میرود این نوع از لنت ترمز از گیرایی خوبی برخوردار میباشند. ولیکن پس از مدتی استفاده از لنت های فلزی صدای آن را خواهید شنید.
مواد تشکیل دهنده اصلی لنت نیمه فلزی فولاد، آهن، مس، برنز و مواد افزودنی مختلف از جمله کربن، گرافیت و روغن است. نسبت و ترکیب این مواد باعث ایجاد خواص مطلوب در لنت ترمز میشود. درصد فلزات در لنتهای نیمه فلزی معمولا بین 30 تا 70 درصد است.
مزایای لنت ترمز نیمه فلزی نسبت به انواع کاملا فلزی عبارتند از:
اما مهمترین معایب لنت نیمه فلزی نسبت به لنت ترمز سرامیکی عبارتند از:
با وجود این معایب، لنت ترمز نیمه فلزی همچنان یکی از پرکاربردترین انواع لنت ترمز در خودروهای سواری و وانت محسوب میشود. دلیل اصلی استفاده از این محصولات، قیمت مناسب و عملکرد قابل قبول آن در شرایط عادی رانندگی است.
این نوع از لنت ترمز با نام های همچون تمام فلز و زینتری نیز شناخته میشوند. از گیرایی فوق العاده ی برخوردار میباشند. ولیکن به دلیل استفاده از فلز در این نوع از لنت ترمز این احتمال وجود دارد که سرو صدای زیادی به وجود آورند. علاوه بر این در آب و هوای مختلف عملکرد یکسانی ندارند. برای مثال در محیط های مرطوب و یا خیلی خشک کارایی و عملکرد آنها تغییر میابد. ولیکن با این وجود به منظور کاهش ناگهانی و توقف در برخی از مدل های مسابقه ای و یا موتور سیکلت ها از این نوع لنت ها استفاده میشود.
به دلیل فلزی بودن این نوع از لنت ها در صورت گرم شدن عملکرد بالایی دارند. ولیکن اگر گرمای بیش از اندازه شود عملکرد آنها کاهش خواهد یافت. مواد سمی که به علت اصطکاک در هوا پخش میشوند. به همین دلسل استفاده از آنها در کشور های پیشرفته رایج نیست.
مزایای لنت ترمز فلزی عبارتند از:
با توجه به معایبی که مشاهده کردید، امروزه استفاده از لنت ترمزهای فلزی در خودروهای مدرن به شدت کاهش یافته و عمدتاً در وسایل نقلیه سنگین و ویژه مورد استفاده قرار میگیرد. در خودروهای سواری نیز، لنتهای سرامیکی و نیمهفلزی به دلیل مزایای بیشتر، جایگزین لنتهای فلزی شدهاند. البته همچنان تحقیق و توسعه برای بهبود خواص لنتهای فلزی ادامه دارد تا بتوان از آنها در برخی موارد استفاده کرد.
لنت های ارگانیک همانطور که از نام آنها پیدا است دوستدار محیط زیست میباشند. موادی که در این نوع از لنت ها بکار رفته است همگی طبیعی میباشد و برای محیط زیست ضرری ندارند. ولیکن با این وجود استفاده از آنها مورد استقبال قرار نگرفت چرا که از طول عمر کمتری برخوردار میباشند. علاوه بر این در شرایط مختلف آب و هوای عملکرد آنها تغییر میابد. اگر شما در مسیر های شهری بیشتر رانندگی میکنید. این نوع از لنت ترمز برای شما مناسب نخواهد بود چرا که دوام چندانی نخواهند داشت و شما بایستی به سراغ تعویض آن بروید.
برخی از ویژگیهای این محصولات عبارتند از:
به طور کلی، لنت ترمز ارگانیک به عنوان یک انتخاب پایدار برای خودروهای شهری و روزمره محسوب میشود. این لنتها علاوه بر ایمنی، به حفظ سیستم ترمز و همچنین کاهش تاثیرات مخرب زیست محیطی کمک میکنند.
لنت ترمز سرامیکی یکی از مهمترین اجزای ترمز خودروهای امروزی است. این لنتها از جنس مواد سرامیکی ساخته میشوند که مقاومت بالایی در برابر حرارت تولید شده حین ترمزگیری دارند. سرامیکها بر خلاف لنتهای آهنی یا نیمهفلزی قدیمی، در اثر اصطکاک و حرارت به سرعت فرسوده نمیشوند.
مواد اصلی سازنده لنت سرامیکی عبارتند از: آلومینیم اکسید، سیلیکون کاربید، باریم سولفات، منیزیم اکسید و پتاسیم تیتانات. این مواد پس از اختلاط و پختن در دماهای بالا، ساختار محکم و مقاومی پیدا میکنند. ظرفیت حرارتی بالای سرامیک باعث میشود لنت در اثر اصطکاک گرم نشود و کارایی خود را در طولانیمدت حفظ کند.
لنت ترمز سرامیکی دوام و عمر بیشتری نسبت به انواع فلزی و نیمهفلزی دارد. علاوه بر این، میزان سایش دیسک نیز در لنتهای سرامیکی کمتر است. به همین دلیل، امروزه اکثر خودروسازان بزرگ دنیا از لنت ترمز سرامیکی در محصولات خود استفاده میکنند. البته هزینه تولید این لنتها نسبت به انواع فلزی بیشتر است.
لنت سرامیکی علاوه بر کارایی بالاتر، دوام و عمر طولانیتر، مزایای دیگری نیز دارد. از جمله اینکه اصطکاک تولید شده توسط آنها کمتر و در نتیجه صدای ترمز کمتر است. همچنین بوی نامطبوع ترمز سوخته در لنتهای سرامیکی وجود ندارد. به طور کلی، لنت ترمز سرامیکی یک پیشرفت مهم در صنعت خودروسازی به شمار میرود که ایمنی و کارایی ترمز را افزایش داده است.
این مدل از لنت ترمز در سال های گذشته بیشتر مورد استفاده قرار میگرفت . چنانچه که اگر شما به چراخ های عقب پژوه 206 تیپ 2 یا پیکان نگاهی بیندازید. خواهید دید که همچنان نیز از این نوع لنت ترمز برای چرخ عقب استفاده میشود. برای خودرو های نسل قدیم از کاسه چرخ به جای دیسک چرخ استفاده میشود. از اینرو لنت های کفشکی درون کاسه قرار میگرفت. کاسه چرخ به صورت مداوم با چرخ میچرخید. سپس هر زمانی که به توقف نیاز بود لنت کفشکی به آن فشرده میشود. تا به این طریق خودرو متوقف گردد. هنوزم هم در بعضی از خودرو ها در کشورمان از این نوع لنت ها استفاده میشود. از اینرو شما برای خرید آن میتوانید به سایت لنتام مراجعه نمایید.
لنت ترمز یکی از اجزاء مهم در سیستم ترمز خودروها است که برای ایجاد اصطکاک با دیسک ترمز یا تامین فشار بر روی کلاچ ترمز به منظور توقف خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. انواع مختلفی از لنت ترمز وجود دارند، و تفاوتهای میان آنها در نوع متریال، عملکرد و مناسب بودن برای شرایط مختلف رانندگی و البته مناسب بودن خودروهای مختلف است.
لنت ترمز کفشکی یکی از انواع رایج لنت ترمز در خودروهای سواری و وانت است. این نوع لنت شامل یک قطعه فلزی به نام کفشک و لنتهای آجدار نصب شده روی آن است. طراحی کفشکی باعث میشود نیروی اعمال شده از طریق پدال ترمز به طور مساوی به تمام سطح لنت منتقل شود.
برخی از مزایای لنت ترمز کفشکی عبارتند از:
از جمله معایب لنت کفشکی نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با وجود این معایب، لنت ترمز کفشکی به دلیل سهولت تعمیر و نگهداری، کماکان یکی از پرکاربردترین طرحها در خودروهای سبک و وانت است. البته طراحیهای جدیدی نیز برای رفع نواقص این نوع لنت ارائه شده است.
لنت ترمز یکی از قطعات مهم خودرو است که نقش اصلی در توقف ایمن خودرو ایفا میکند. انتخاب صحیح لنت ترمز بسیار مهم است زیرا لنت های بی کیفیت می توانند باعث ترمزگیری نامطمئن شوند. ازاینرو تصمیم گرفتیم تا برخی نکات مهم را در اختیار شما قرار دهیم. در هنگام خرید لنت ترمز به نکات زیر توجه کنید:
با رعایت این نکات، می توانید لنت ترمز مناسب و ایمنی برای خودروتان تهیه کنید.
در صورتیکه برای انتخاب لنت ترمز متناسب با خودروی خود نیاز به دریافت مشاوره دارید و یا میخواهید از قیمت روز انواع لنت ترمز مطلع شوید میتوانید با کارشناسان ما در لنتام تماس بگیرید.
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع لنت ترمز خودرو و تفاوتهای آنها آشنا کنیم تا هنگام خرید لنت ترمز برای خودرو خود، مانند (لنت ترمز 206، تیبا، پراید، سراتو و لنت ترمز 206 تیپ 5)، با آگاهی کامل اقدام کنید. سایت لنتام انواع لنت ترمز برای خودروهای داخلی و خارجی را با قیمتهای مناسب و کیفیت بالا ارائه میدهد. شما میتوانید این لنتها را به صورت آنلاین سفارش داده و از خریدی مطمئن بهرهمند شوید. تمامی محصولات این فروشگاه اورجینال بوده و با تضمین اصالت کالا در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
خرید آسان
تجربهی خریدی آسان و راحت، با ثبت سفارش به صورت آنلاین
ارسال سریع
ارسال سریع لنت ترمز به سراسر کشور در کوتاهترین زمان ممکن
تضمین کیفیت
متعهد به ارائهی لنت ترمزهای باکیفیت از معروف ترین برندهای معتبر
مشاوره و پشتیبانی آنلاین
کارشناسان ما با پشتیبانی مداوم و پاسخگویی سریع،در خدمت شما هستند.
فروشگاه لنتام با سال ها تجربه در بازار قطعات یدکی خودرو به عنوان مرجع تخصصی لنت ترمز در ایران، با ارائه تنوعی بینظیر از برندهای معتبر لنت ترمز و خدمات فروش آنلاین، تلاش کرده است تا مجموعهای از بهترینها را برای شما فراهم نماید.در لنتام میتوانید قیمت لنت ترمز مورد نظر خود را به سادگی مقایسه کرده و از میان برندهای داخلی و خارجی، مناسبترین گزینه را برای خودروی خود انتخاب کنید. برای خرید لنت ترمز به صورت آنلاین و دریافت مشاوره تخصصی به سایت ما مراجعه فرمایید.
دستهبندی ماشین ایرانی
دستهبندی ماشین خارجی
حساب کاربری ندارید؟
ایجاد یک حساب کاربری